28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Ödemiş fidanları Seydişehir pazarında

Yıllardır pazara getirilip satılan İzmir Ödemiş fideleri cemrelerin girmesi ile birlikte yeniden Seydişehir pazarında satılmaya başlandı.

Baharın habercisi olarak da nitelendirilen fidanların gelmesiyle çiftçiler ihtiyaçlarını karşılıyor. Bölgenin elma fidanı ihtiyacını karşılayan ödemişli üreticiler pazarlardaki satışlarından memnun. Üreticilerden İbrahim Kırca, pazarda şunları söyledi:

"İzmir’in Ödemiş ilçesinde meyve fidanı üreten çiftçileriz toptan veya perakende olarak satış yapıyoruz. Biz satış yaptığımız bölgelerde çiftçilerimize daha çok gelir getiren bodur elma ve Kiraz fideleri alıp yetiştirmelerini öneriyoruz, fakat burada detaylı bahçe olmadığı için bodur elmayı pek bilen yok sipariş üzerine getiriyoruz, diğer elma ve kiraz fidelerine talep çok satışlarımızdan memnunuz.

Sattığımız sertifikalı fidanlardan Elmayı 3.YTL, Kirazı.5YTL, Bodur elmayı ise 6.YTL’ ye satıyoruz. Çekirdekten bir fide satış haline gelmesi 3 yılı alır biraz zahmetli üretimi var ama her türlü fideyi yetiştirip pazarlara kendi araçlarımızla getirerek çiftçilerimize ulaştırıyoruz."

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 09:19:28
Güncelleme :24 Şubat 2006 Cuma 18:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?