18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Buksur'dan hükümete ağır eleştiri

Konya Türk Ocakları ve Türk Eğitim Sen işbirliğiyle tertiplenen konferans Türk Metal Sendikası konferans salonunda yapıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Dr. Abdullah Buksur, iç ve dış olayları değerlendirdi. Buksur, "Siz vatan toprağına arsa gözüyle bakarsanız alan da olur satan da. Bu milletin namusu vatandır bizi yöneten tüccarlar her şeyi tersinden okuyorlar birde bize okutmaya çalışıyorlar” dedi.

Buksur konuşmasını şöyle sürdürdü, "Başbakan ve Dışişleri bakanı Leyla Şahin’in başörtüsü davasında yalan söylüyorlar, eğer yüreğin yetiyorsa Anayasa'nın 90. Maddesini değiştir. Diğer konularda da yalan söylüyorlar. Meclis'te teskerenin geçmesine izin verilmedi ama bizi yönetenler bir ton patlayıcıyı Irak’a geçirerek kardeşlerimizi öldürttü. Bunlar katildir. Bunlar Ermeni soykırım projelerini desteklediklerini açıkladılar, çünkü Lozan Anlaşmasını tanımayarak Türkler, Ermenileri katletti toplantısını dayatmışlardır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetini çağ dışılıkla suçluyorlar. Lozan'da doğru tarif edilmemiş, diyerek yeniden değiştirelim diyerek bizlere dayatıyorlar. Ermeniler 3.T projesi olan Tazminat, Tanıtım, Toprak emellerine ön ayak oluyorlar, Kıbrıs’ta da ver kurtul politikası uyguluyorlar. Şemdinli'de devlete karşı isyan provası yapıyorlar. Bugünkü süreçte hepinize görev düşüyor insanlar bireysel rahatlılıktan ödün vermezlerse hepimiz köle olacağız, kaybolan özgüvenimizi yeniden kazanmalıyız. Türk insanı kaybolmuş bir imparatorluktan yurt çıkardı, büyük bir ülkeyiz bir şeyler yapmamızın zamanı geldi" dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:16:49
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 17:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?