19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Seydişehir Alüminyum'a Ruslar talip

Özelleştirme kapsamına alınan Konya'nın Seydişehir ilçesinde kurulu Alüminyum AŞ'ye talip olan yabancı alım heyetleri Seydişehir'e gelmeye başlarken, işçiler ise fabrikanın özelleştirme kapsamından çıkartılmasını istiyor.

Alüminyum AŞ Genel Müdür Vekili Kemalettin Atalay, yaklaşık bir yıl önce özelleştirme kapsamına alınan alüminyum tesislerinin adım adım özelleştirmeye doğru gittiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta, Global Menkul Kıymetler AŞ yetkilileriyle birlikte Seydişehir'e gelen, bir Rus şirketi olan Rusal Alüminyum firması heyetinin fabrikada incelemeler yaptığını belirten Atalay, "Özelleştirme süreci normal seyrinde devam ediyor. Özelleştirme Yüksek Kurulu'na en yüksek teklifi veren kuruluş tesisleri satın alacak" dedi.

Fabrika idarecileri olarak görevlerinin, özelleştirme sürecindeki fabrikada en iyi şekilde üretim yapmak olduğunu vurgulayan Atalay, "Özelleştirmenin ne zaman gerçekleştirileceği kesin olarak belli değil. Buna Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karar verecek. Son olarak Rus alım heyeti fabrikada incelemelerde bulundu. Önümüzdeki zaman diliminde fabrikaya talip olan heyetlerin ziyaretlerinin artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Atalay, işçilerin fabrikaya gelen alım heyetlerini, küçük çaplı eylemlerle protesto ettiklerini, ancak bu durumun özelleştirmenin seyrini değiştirecek boyutta olmadığını sözlerine ekledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 21:59:07
Güncelleme :19 Ağustos 2004 Perşembe 15:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?