18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Temiz bir Kapadokya için

Temiz ve yeşil bir Kapadokya için Avrupa Birliği'ne (AB) sundukları proje kabul edilen Özel Altınyıldız Koleji öğrencileri, Kapadokya Bölgesi'nde çevre temizliği yaptı.

Altınyıldız Koleji'nin, Polonya ve Romanya'daki kardeş okullarıyla birlikte 'Ormana Bir Kapı Açın' isimli projesi AB Socrates-Comenıous Projesi tarafından kabul edildi. Polonya, Romanya ve Türkiye'deki öğrenciler arasında iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan ve 3 yıl sürecek olan proje kapsamında öğrenciler çevre konusunda çeşitli çalışmalar yapacak ve Kapadokya'da bir orman oluşturacak.

Projeleri için ilk çevre temizlik çalışmasına Avanos İlçesi'ne bağlı Çavuşin köyünde başlayan Özel Altınyıldız Koleji öğrencileri çöp topladı. Ellerinde eldivenleri ve çöp poşetleri ile yaklaşık 3 saat boyunca vadide çöp toplayan minik öğrenciler, büyüklerinin çevreyi kirletmelerinden şikayetçi oldu.

Okul öğretmeni ve Proje Yöneticisi Fevzi Gürpınar, bu proje ile öğrencilerin çevre konusunda 3 yıl boyunca çeşitli çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Bu projedeki amacımız bu bölgede orman için en el verişli alanda orman oluşturmak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 16:12:18
Güncelleme :19 Ocak 2006 Perşembe 12:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?