23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Yibitaş'tan eğitime katkı

Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, çağdaş düzeye ulaşılmasında eğitimin önemli bir potansiyel güç oluşturduğunu belirterek, devlet imkanlarını hayırsever vatandaşların destekleri ile birleştirip, eğitimdeki başarı çıtasını daha da yükseklere ulaştırma kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi.

Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Kalaba beldesinde 1992 yılından beri üretimde bulunan Yibitaş Lafarge Çimento'nun Toplum Gönüllüleri Vakfı ile ülke genelindeki 15 ilköğretim okulunun fiziksel donanımının yanı sıra, eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik sürdürdüğü "Şimdi Okullu Olduk" projesinin son halkası Kalaba Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Okulun iç ve dış mekanlarıyla fiziksel olarak daha üst düzeye ulaşmasında maddi katkısını esirgemeyen Yibitaş Lafarge Çimento Genel Müdürü Mahmut Parmaksız, tören açılışında yaptığı konuşmada, genç nüfusu giderek artan Türkiye'nin en önemli ihtiyacı olan nitelikli eğitim kurumlarının, fiziki şartlarının daha da ileri düzeye götürülmesinin yanı sıra bu kurumlardaki eğitim standardının Avrupa ülkeleri seviyesine ulaştırılmasında Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle bir proje yürüttüklerini söyledi.

Genel Müdür Mahmut Parmaksız, Sivas, Yozgat, Zonguldak, Çorum, Ankara ve İzmit'in yanı sıra Nevşehir'de 15 ilköğretim okulunun ihtiyacı olan fiziki alt yapının daha üst düzeye ulaştırılması ve eğitim çalışmalarında gerekli olan donanımın oluşturulması için toplam 15 ilköğretim okulunda projenin 3 yıldan beri sürdürüldüğünü hatırlattı. Parmaksız, bu projeyle çeşitli üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin daha temiz ve sağlıklı okul ortamlarında daha nitelikli bir eğitime kavuşturulması için büyük emekler harcadıklarını belirtti.

Vali Alaattin Turhan da eğitimin beşikten mezara kadar uzanan bir çizgi içerisinde yer aldığını belirterek, yaşamın olmazsa olmazları arasında olan eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Özellikle son yıllarda Nevşehir'in gerek Orta Öğretim Kurumları Sınavı ile Üniversite Öğrenci Seçme sınavlarında önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Vali Turhan,

"Eğitimde elde edilen başarıları bizler yeterli bulmuyoruz. Eğitimde her şeyin artık devletten beklenilmeyeceği bir temel gerçek olarak ön plana çıkmaktadır. Eğitime destek kampanyaları ile hayırsever insanlarımızın, güçleri nispetinde eğitimde devletin yanında olmaları en büyük beklentimiz.

İl genelinde Avanos, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerinde, bu çerçevede hayırsever insanlarımızın yeni okul yapımının yanı sıra yurt binası ve diğer okul araç ve gereçleri konusunda devletin yanında olduklarını görmekteyiz. Nevşehir'den de eğitim gönüllüsü olarak hayırsever vatandaşlarımızın 20-30 yıl öncesinde olduğu gibi yeni bir heyecanla eğitimde üzerlerine düşen desteği yapacaklarına inanıyorum. Hayırsever insanlarımızın desteğiyle eğitimdeki başarı çıtasını daha da üst noktalara ulaştıracağımıza inanıyorum" dedi.

Vali Turhan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda uygulanan projeyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 15:40:50
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 11:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?