2
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Vefalı işadamı Samur'dan okul ve yurt

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde, hayırsever işadamı Hasan Hüseyin Samur tarafından yapımı üstlenilen Ürgüp Anadolu Öğretmen Lisesi ve 100 yataklı öğrenci yurdunun temeli atıldı.
Ürgüp İlçesi'nin Evka mahallesinde yapılacak okul ve yurt binasının temel atma törenine, Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı ve Osman Seyfi, Ürgüp Kaymakam Vekili Mehmet Ünlü, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, hayırsever işadamı Hasan Hüseyin Samur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan hayırsever işadamı Hasan Hüseyin Samur, Ürgüp İlçesi'nde yaşamaktan ve Ürgüplü olmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, her Ürgüplü gibi ilçesine bir hizmet yapmak istediğini söyledi. Samur, "Benim burada yaptığım aslında küçük bir hizmet, dışarıda benden daha iyi durumda olan hemşehrilerimiz var. Ben onları da çağırıyorum. Dışarıdan Ürgüplüyüm demekle olmaz, gelin memleketinize yatırım yapın. Sizin Ürgüplü olduğunuzu anlasınlar" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ise hayırsever işadamının destekleri ile yapılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde sadece Ürgüp'ten değil, diğer illerden gelen öğrencilerinde nitelikli birer insan olarak eğitimlerini tamamlayacaklarını belirtti. Ödemiş, "Onur listesine bir kişiyi daha eklediğimiz için çok mutluyum. 1999 yılında göreve geldiğimizde, 25 yıl başkan vekilliği yapmış, büyük işadamı belediyeye geldiğinde, 'Merak etme günü gelince seni arayacağım' dedi. Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi açılması gündeme geldi. Fakat malum ekonomik şartlar bunu imkansız yapıyordu. Tam bu sırada hızır gibi yetişen Hasan Hüseyin Samur 'Uygun göreceğiniz bir hayrı yapmak istiyorum' dedi. Sadece Ürgüplüler'e değil Türkiye'nin dört bir yanından gelecek, nitelikli insanların yetişmesine yarayacak böyle bir projeye destek vermelerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı ise yaptığı konuşmada, Hasan Hüseyin Samur'un tüm Nevşehirliler'in örnek alacağı bir davranışta bulunduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti. Köybaşı, diğer işadamlarının da, Hasan Hüseyin Samur gibi eğitim alanında yardımlarını beklediklerini ifade ederek, tüm hayırseverlere okul yaptırmaları çağrısında bulundu.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış da, Nevşehir'de uzun zamandır eğitim alanında bağış ve yardımın olmadığına dikkat çekerek bundan duyduğu üzüntüyü belirtti. Elkatmış, "Hükümet olarak başlattığımız eğitime destek kampanyasına Nevşehir'den bir katkı olmaması bizleri son derece üzmüştü. Fakat Hasan Hüseyin Samur bu konudaki üzüntümüzü giderdi. Kendisine teşekkür ediyorum ve bu davranışının diğer işadamlarımıza da örnek olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Ürgüp Anadolu Öğretmen Lisesi ve 100 yataklı öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 13:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?