22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Alman heyet Ürgüp'te

Almanya Avrupa Politikaları Eğitim Merkezi (DEPB) Başkanı Klaus Raape ve beraberindeki heyet, Ankara'daki resmi temaslarının ardından Kapadokya'ya geldi. 1977 yılından bu yana Almanya'da farklı meslek gruplarından oluşan kesimlere Avrupa ve yakın Avrupa ülkelerinin siyasi, sosyal ve ekonomik konumlarını yerinde görerek yakından tanıma fırsatı sunan DEPB üyesi 25 kişilik heyet, Ankara'daki resmi görüşmelerinin ardından Ürgüp'e geldi.

Türkiye gezilerinin ana konusunu "AB Adayı Türkiye'nin Konumu ve Perspektifleri" olan DEPB heyeti, Ankara'da AB Temsilciliği yetkilileri, Alman Büyükelçiliği, TBMM Türk-Alman Meclis Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ile görüştükten sonra Kapadokya'da Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş'i ziyaret etti.

Belediye Başkanı Bekir Ödemiş'i makamında ziyaret eden DEPB heyeti, Ödemiş'ten Ürgüp ve Kapadokya hakkında bilgi aldı. Heyete başkanlık eden DEPB Başkanı Klaus Raape, 4 yıldan bu yana Türkiye'nin farklı bölgelerine farklı konu başlıklarında Lamia Congress & Event Management'in içeriğini ve görüşmelerini hazırladığı bilgilendirici eğitim ziyaretleri düzenlediklerini ve bu yolla Almanya'da Türkiye'ye karşı var olan ön yargıların gerçekçi bilgiye dönüştürülmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Ödemiş, heyetin programın son durağı olarak Ürgüp'ü seçmiş olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ve Ürgüp'ün Türkiye'den güzel izlenimlerle ayrılmak için en uygun yer olduğunu dile getirdi. Kapodokya'nın geçen yıl büyük bölümü Alman olan 1 milyon turisti ağırladığını sözlerine ekleyen Ödemiş, Ürgüp Belediyesi'nin Almanya'da birçok kardeş şehri olduğuna değindi.

Ödemiş, Alman konuklarına daha sonra Kapadokya'ya ait 'Anadolu kadını'nı sembolize eden topraktan yapılmış tabak hediye ve Ürgüp'ün sembolü peribacası hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 16:35:17
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 16:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?