29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Sobessos'da 40 mezar bulundu

Ürgüp İlçesi'ne bağlı Şahinefendi Köyü yakınlarında devam eden Sobessos Antik Kenti kazalarında, erken Bizans dönemine ait olduğu belirlenen 40 mezar kalıntısı bulundu.

Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar yaptığı açıklamada, Ürgüp İlçesi'ne bağlı İbrahimpaşa Köyü yakınlarındaki Örencin Mevkii'nde bulunan Sobessos Antik Kenti kazılarında M.S. 3-4 ve 7. yüzyıllar arasında Geç Roma ve Erken Hıristiyanlık dönemine ait hamamın tüm kalıntılarının gün ışığına çıkartıldığını belirtti. Hamamın içerisinde bulunan soyunma odasının yanı sıra, soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinin de yapılan kazı çalışmaları sayesinde gün yüzüne çıktığını ifade eden Yenipınar, hamamın soyunma odasının taban yüzeyinde ise çeşitli mozaiklerin ortaya çıktığını açıkladı.

25 kişilik bir ekip tarafından sürdürülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümünde daha önce kazı çalışmaları tamamlanan toplantı salonunun güneyinde 40 adet mezar kalıntısının ortaya çıkartıldığını ifade eden Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar, "Ortaya çıkan bu mezar kalıntılarının erken Bizans dönemine ait olduğunu tespit ettik. Antik kent içerisindeki kazı çalışmaları, Eylül ayı sonuna kadar devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 17:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?