23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

1 YTL ile peribacalarını teleskopla seyretme keyfi

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Mustafa Menevşeoğlu isimli turizmci, yerli ve yabancı turistlere teleskop ile peribacalarını seyrettiriyor. 1 YTL karşılığında Kapadokya'ya hakim bir tepede peribacalarını izleyen turistler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi yakınlarında bulunan Üç Güzeller Mevkii'nde yerli ve yabancı turistlere teleskopla peribacaları seyrettiren Mustafa Menevşeoğlu, bu işe izlediği bir film sonunda karar verdiğini söyledi. Televizyonda seyrettiği bir filmde Fransa'da bulunan Eyfel Kulesi'ni turistlerin teleskop ile izlediğini gördüğünü belirten Menevşeoğlu, daha sonra bunu Kapadokya'da yapmaya karar verdiğini belirtti.

İstanbul'da bulunan Rus pazarından temin ettiği teleskop ile 1 YTL karşılığında turistlere bulunduğu bölgeden uzaktaki peribacalarını izlettirmeye başlayan Mustafa Menevşeoğlu, "Teleskopla Kapadokya'da gidemedikleri bir çok bölgeyi görme imkanı buluyorlar. Ayrıca bize 65 km uzaklıktaki Erciyes Dağı da teleskop sayesinde 500 metre yakınlarına geliyor. Teleskop ile peribacalarını seyreden turistler bu güzelliklere hayran kalıyor" dedi. 

Teleskop ile peribacalarını ve eşsiz güzellikteki vadileri izleyen turistler, bu uygulamadan oldukça memnun. Teleskop ile Kapadokya'yı seyretmenin çok etkileyici olduğunu ifade eden turistler, "Sanki peribacaları avucunuzun içinde. İnsan çok farklı duygular hissediyor. Özellikle Erciyes Dağı'nın peribacaları arasındaki eşsiz manzarası görülmeye değer" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 10:24:22
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 10:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?