2
Mayıs
2024
Perşembe
ÜRGÜP - NEVŞEHİR

Hacı Ahmet Toksöz

Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’nde 8 yıl önce babaları Hacı Ahmet Toksöz adına okul yaptıran hayırsever işadamları Erol ve Akif Toksöz kardeşler, 500 milyar liralık harcama ile okula 6 derslik daha yaptırdı.

Kardeşi Akif Toksöz ile anneleri Münire Toksöz adına yaptırdıkları ek binanın açılışında konuşan Erol Toksöz, krizler içerisinde boğuşan Türkiye’de her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini belirtti. Hayırsever vatandaşları eğitime destek olmaya çağıran Toksöz, geleceğe umutla bakabilmenin modern ve çağdaş eğitim yoluyla mümkün olabileceğini vurguladı. Toksöz, "Buradan mezun olacak bir öğrenci bizim için, toplumumuz için ışık olacak. Eğitime elbette devlette destek verecek, ama vatandaşlık bilinciyle hareket edip, bu kervana katkıda bulunmak en büyük görevlerimiz arasındadır" diye konuştu.

Nevşehir Vali Vekili Hüseyin Avcı ise Toksöz Ailesi’nin eğitime yaptı desteğin diğer vatandaşlara da örnek olmasını diledi. Törende daha sonra Vali Vekili Avcı, Ürgüp Kaymakamı Necdet Türken, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ve okul idarecileri tarafından Toksöz Ailesi’ne plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar