18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Hayırsever işadamı okulunu açtı

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, eğitimin sadece devletin işi olmadığını, hayırseverlerin yapacakları yardımların da çok önemli olduğunu söyledi. Ulukışla İlçesi'ne bağlı Çiftehan Beldesi'ndeki Çiftehan İlköğretim Okulu'na, İş Adamı Ali Demir tarafından yaptırılan ve 75 milyar liraya mal olan 4 adet derslik törenle eğitime açıldı.

Yaptırılan derslikler ile 230 öğrencisi bulunan okul, ana sınıfına da kavuştu. 60 kişilik olan sınıflar 30 kişiye düşerken, iş adamı Ali Demir, eğitim için yapılacak her türlü girişimin içerisinde olacağını kaydetti.

Açılışta konuşan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise, hayırsever iş adamının bu davranışının diğer insanlara örnek olmasını temenni ederek, "Unutmayınız ki eğitim sadece devletin çabalarıyla sonuca ulaşmaz. Bu kutsal çabaların yanında halkımızın da gayreti gerekmektedir. Bugün burada bu gayretin bir parçası olarak bir okulumuzu daha eğitime kazandırıyoruz. Vatandaşlarımızın bu güzel davranışı herkese örnek olmalıdır" dedi.

Açılış törenine; Valisi Gündüz Beder, Milletvekili Erdoğan Özegen, Ulukışla Kaymakamı Muhittin Pamuk, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yavuz Yalnız ve davetliler ile öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 19:02:57
Güncelleme :4 Şubat 2006 Cumartesi 13:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?