22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bakan Koç, festivalde

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Türkiye'de turizmi 365 güne yayabilirsek, mas turizmdeki (kitle turizmi) rekabetten dolayı yatakları ucuza satmaktan kurtulacağız" dedi.

Bakan Koç, ziyaret ve incelemelerde bulunmak, 5. Tyana Kültür ve Turizm Festivali'ne katılmak amacıyla Niğde'ye geldi. Ulukışla İlçesi'ne bağlı Çiftehan Beldesi'nde Çiftehan Çelik Palas Oteli'nde incelemelerde bulunan Bakan Koç, daha sonra Niğde Valisi Gündüz Beder'i ziyaret etti. Koç burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de turizmi çeşitlendirmeyi amaçladıklarını belirtirken, "Biz turizmi 365 güne yayabilirsek mas turizmindeki rekabetten dolayı, yatakları ucuza satmaktan kurtulacağız" dedi.

Sadece Turizmin değil, Türk kültürünün de bakanı olduğunu hatırlatan Koç, "Bu sebeple dünyanın en büyük üçüncü metropolü olan Ahlat'ı ihya ediyoruz. Bununla birlikte inanç turizmini ihya ediyoruz. İnanç turizmini kültürle birleştiriyoruz. Gerek turizm alanında gerekse kültür alanında Türk insanının kendine dönüş hareketi beni çok heyecanlandırıyor. Turizmde her yerde ivme var. Onlara hep rüya görmelerini tavsiye ediyorum. Ama hayal görmelerini değil" diye konuştu.

Ne kadar cazip ve dikkat çekici ören yerleriniz olursa olsun, yol ve ulaşım sistemi iyi değilse turizmdin bir şey beklemenin hayal olduğunu ifade eden Bakan Koç, şunları kaydetti:
"Oysa ben ülkem için iyi rüyalar görüyorum. Kimsenin hayal görmemesi için ülkem insanını uyarıyorum. Bir Türk olarak bazı eksikliklerimizi ve fazlalıklarımızı bilen bir insanım. Biz Türklerin evleri çok temiz oluyor. Ama sokakları o kadar temiz değil. İşte bunu da kanalizasyon sistemlerinde görüyoruz. Çok güzel bir şehir ama kanalizasyonu yok. Bunları aşmamız lazım."

Bakan Atilla Koç, Valiliği ziyaretinden sonra Niğde Belediyesi'ni de ziyaret etti, Niğde Kalesi'ni gezdi, il binasında AK Parti il yöneticileri ve milletvekilleriyle basına kapalı bir toplantı yaptı.
Bakan Koç, Niğde Müzesi'ni gezdikten sonra Bor İlçesi'ne hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 15:25:09
Güncelleme :4 Şubat 2006 Cumartesi 14:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ihsan büyükduru IP: 85.99.60.xxx Tarih : 19.02.2006 22:53:13
sayın bakanım ulukışlanın bir beldesi konumunda bulunan çiftehana gelipte bu medeniyetler diyarı güzel ulukışla ilçemize gelme lüzumunda neden bulunmadı çok merak ediyorum doğrusu, acaba korktularmı ne..?