3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

22 PKK'lı gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde, Cumhuriyet ve Gaziosmanpaşa üniversitelerinde örgüte eleman kazandırmak için çalışma yaptıkları iddia edilen 4'ü kadın 22 kişi gözaltına alındı.

Sivas ve Tokat emniyet müdürlükleri ekipleri tarafından, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi (YÖGEH) içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen kişilere yönelik her iki ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda A.İ.Ç, İ.İ, E.A, V.A, A.B, E.E, E.A, M.D, K.A, R.İ, S.T, Ş.B, F.B, E.K, K.D, Ş.A, A.D, E.A, K.D, A.B, K.A. ve Z.Y. gözaltına alındı.

Gaziosmanpaşa ve Cumhuriyet üniversitelerinde örgüte eleman kazandırmak için çalışmalar yaptıkları iddia edilen bu kişilerle birlikte çok miktarda örgütsel doküman da ele geçirildiği kaydedildi.

Yakalananlardan A.İ.Ç'nin Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı için bu ilin görevlilerine teslim edildiği bildirildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgu ve işlemlerin ardından gruplar halinde Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 16:24:43
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 16:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?