4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

6 kişi tutuklandı

Yakın bir zamanda molotoflu saldırı yapma planları kurdukları öğrenilen ve yasadışı terör örgütlerine üye oldukları iddia edilen 2'si kadın, 9 kişiden 6'sı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Sivas'ın çeşitli semtlerinde bazı evlere operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı örgütü Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) ile Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) isimli örgütlere üye oldukları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan bu kişilerin evlerinde yapılan incelemede yasadışı terör örgütleri ile ilgili çeşitli dergi, gazete ve afiş ile çok sayıda hazırlanmış molotof bulundu. Yakın bir zamanda Sivas'ta molotoflu saldırı yapma hazırlığında oldukları ileri sürülen 9 kişi, dün akşam saatlerinde Emniyet'teki sorgularının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Yaklaşık 3 saat süren sorgulama sonrasında yasadışı terör örgütüne üye olmak, yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak, yasadışı terör örgütü propagandası yapmak ve örgüte eleman kazandırmak iddiasıyla Nöbetçi Mahkeme'ye tutuklanmaları istemiyle sevk edilen 9 kişiden Z.Ö. ve E.İ. isimli kız öğrenciler ile S.S., M.Y., B.P., L.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 3 kişi A.I., İ.H. ve T.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada polis minibüsü ile Sivas E Tipi Kapalı Cezaevine götürülen 6 kişi, elleri ile özgürlük işareti yaparken, örgüt lehine çeşitli sloganlar attılar.
 

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 12:15:54
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 22:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?