3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kangal'da terör operasyonu

Sivas'ın Kangal İlçesi'nde, yasadışı terör örgütü Hizbullah'a üye olduğu iddia edilen bir kişi tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Kangal İlçesi Hürriyet Mahallesi Harun Kahya Sokağı'ndaki bir evde ikamet eden bazı kişilerin yasadışı terör örgütü Hizbullah üyesi olabilecekleri ihbarını alan Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle evde arama yaptı. 

Yapılan aramalarda 14 adet CD, 5 disket, 3 teyp kaseti ele geçiren ekipler; evde ikamet eden Mehmet Nuri Tekin (20), Murat H. (21), Adem K. (19) ve Adem D.'yi (19) gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan kişilerden Murat H., Adem K. ve Adem D., ifadelerinin ardından serbest bırakılırken; Mehmet Nuri Tekin isimli kişinin cep telefonunda yapılan incelemede, terör örgütü Hizbullah'a ve örgüt liderine övücü mesajlar olduğunun tespit edilmesi üzerine, şahsın memleketi olan Ağrı İli'nde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüyle irtibata geçildi. 

Operasyonu genişleten polis, Tekin'in Ağrı'daki ailesinin evinde de arama yaptı. Aramalarda Tekin'e ait kitap, afiş ve ajanda ele geçirilirken; emniyette sorgulaması tamamlanan Tekin, yasadışı terör örgütü Hizbullah'a üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. 

Tekin'in, Kangal Kapalı Cezaevi'ne konulduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 12:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?