4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kilise çanı operasyonu

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içerisinde bulunan bir tarihi kilisenin altın karışımından yapılan çanının çalınması olayıyla ilgili olarak Sivas ve Çankırı'da düzenlenen operasyonlarda 1 yarbay ve 4 astsubayın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 yıl önce Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içerisinde kalan tarihi kilisedeki ağırlığı 250 kilogram olan ve altın karışımından yapılan çanının çalınması üzerine, Sivas Garnizon Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa inceleme başlattı. Yapılan istihbarat çalışmaları ve telefon kayıtları sonucu çalınan çanın Çankırı'da olduğu bilgisine ulaşan ekipler, Sivas ve Çankırı'da çok yönlü operasyon başlattı.
Çankırı'da düzenlenen operasyonda, yüksek fiyatta çanı satmak isteyen 1'i astsubay 3 kişi gözaltına alındı. Sivas'taki operasyonda ise olayla ilgilerinin olduğu iddia edilen 1 yarbay ile 3 astsubayı da gözaltına aldı.

Bu arada, olayla ilgili bir astsubayın da arandığı öğrenilirken, askerlerle birlikte toplam 14 kişinin gözaltına alındığını öğrenildi. Gözaltına alınan askeri personellerin askeri cezaevinde tutulduğu, sivillerin ise Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun devam ettiği belirtilirken, olayla ilgili olarak sorgulamaların tamamlanmasından sonra gözaltında bulunanların Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edileceğini kaydedildi.

Sivas Valisi Hasan Canpolat, zamanı gelince açıklama yapacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 17:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Baki Yolören IP: 212.174.165.xxx Tarih : 5.05.2006 16:39:38
Madem sivasda kilise var, çanıda var,sivasda ermeni vatandaşlar varmı var, peki insan hakları, din özgürlügü, ibadet hakkı varmı, var. Niye bu kilse askeri sahada ve ibadete açık değil? Avrupa birliği diye tutturuyoruz aman girelim, nasıl olursa olsun girelim diyen zihniyete sesleniyorum, yarın öbür gün Avrupadan insanlar geldi, kiliseye gidip ibadetimizi yapalım, kilise nerede? dediler, peki bizim yöneticiler ne diyecek, efendim kilise yok isterseniz sizi camiye götürelim mi denilecek. Sivaslı yöneticiler, gücünüz varsa bu kiliseyi ibadete açın ve Sivasın kötü imajı bir parça düzelsin. Belki bir bakarsınız Avrupa ve Amerikadan hiristiyan sanayiciler gelir yatırım yapar, belli mi olur. Bu kilisenin kapalı olması günümüzde bir insanlık ayıbıdır.