4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kilise çanı tutuklattı

kilise çanı5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içerisindeki tarihi kilisenin çanının çalınması olayıyla ilgili Sivas ve Çankırı`da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 1 yarbay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içerisinde kalan tarihi kilisenin çanının yaklaşık bir yıl önce çalınması olayıyla ilgili gözaltına alınan ve kimlikleri açıklanmayan 1 yarbay ile 2 astsubay askeri araçlarla inzibatlar eşliğinde Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı`na getirildi.

Emniyette gözaltında tutulan 4 sivil ise polis nezaretinde başka bir kapıdan adliye binasına sokuldu.

Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan yarbay ve astsubayların Askeri Cezaevi`ne, diğer zanlıların Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi`ne gönderildiği bildirildi.

Olayla ilgili aranan 1 astsubay ve 1 sivil hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıktığı, gözaltına alınan bazı zanlıların ise adliyeye çıkarılmadan, savcılık tarafından ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Sivas ve Çankırı`da düzenlenen operasyonlarda 1 yarbay ve 4 astsubayın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 00:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?