6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Paketten pişmaniye çıktı

Bu yıl 82.'si kutlanılacak olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Sivas'ta Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konser öncesi, Atatürk Kültür Merkezi önüne konulan şüpheli paket, paniğe neden oldu.

Sivas Valiliği ile Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında kahramanlık türkülerinin seslendirileceği bir program düzenlendi.

Program öncesi davetlilerin salona alınmaları sırasında görevli polisler, merkezin girişinde şüpheli paket buldu. Merkezin girişine emniyet şeridi çekilirken, davetliler de salona alınmayarak, dışarıda bekletildi.

Çağırılan bomba imha uzmanı, gerekli incelemesini yaptıktan sonra ateşli fünye kullanarak, şüpheli paketi patlattı. Paketin içinden pişmaniye çıkarken, tehlike sona erince davetliler, programın yapılacağı salona alındı.

Vali Hasan Canpolat ve diğer mülki amirlerin de salona gelmesinin ardından gece, Sivas Devlet Türk Halk Müziği Koro Müdürlüğü elemanlarınca türkülerin seslendirilmesi ile devam etti. Diğer taraftan polis, paketi koyanların bulunması için çalışma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 01:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?