4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

PKK operasyonu

Sivas'ta yasadışı terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi (YÖGEH) adına, Sivas ve Tokat'ta bulunan üniversitelerde örgüte eleman kazandırmak için çalışma yapan ve düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 4'ü bayan 21 kişiden 13'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi'nde yapılan operasyonlarda, örgüt adına faaliyet yürüten İ.İ., E.A., V.A., A.B., E.E., E.A., M.D., K.A., R.İ., S.T., Ş.B., F.B., E.K., K.D., Ş.A., A.D., E.A., K.D., A.B., K.A. ve Z.Y. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 21 kişi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra sağlık raporlarının alınması için hastaneye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan kişilerden Sivas'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan İdris İ., Erdal E., Emin A, Selçuk T., Veysi A. ile Fehmiye B, Tokat'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan Kasım D., Kemal D., Zelal Y., Keziban A., Abdurrahman D., Şiar A. ve Arhan A. isimli kişiler terör örgütü yöneticiliği yapmak ve terör örgütüne eleman kazandırmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada yapılan operasyonda gözaltına alınarak Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terör Şube ekiplerine teslim edilen ve hakkında yakalama müzekkeresi bulunan Ali İhsan Ç.'nin de tutuklandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 10:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?