4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sivas'ta PKK operasyonu

Sivas ve Tokat illerinde bu ay içerisinde yasadışı terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi (YÖGEH) adına, üniversitelerde örgüte eleman kazandırmak için çalışma yapan 1 kişi daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bu ay içerisinde Cumhuriyet Üniversitesi ve Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi'nde yapılan operasyonlarda, örgüt adına faaliyet yürüten İ.İ., E.A., V.A., A.B., E.E., E.A., M.D., K.A., R.İ., S.T., Ş.B., F.B., E.K., K.D., Ş.A., A.D., E.A., K.D., A.B., K.A. ve Z.Y. isimli şahıslar gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan kişilerden Sivas'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan İdris İ., Erdal E., Emin A., Selçuk T., Veysi A. ile Fehmiye B., Tokat'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan Kasım D., Kemal D., Zelal Y., Keziban A., Abdurrahman D., Şiar A. ve Arhan A. isimli kişiler terör örgütü yöneticiliği yapmak ve terör örgütüne eleman kazandırmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yapılan operasyonla ilgili, hakkında arama kararı bulunan Serhat F., Tokat'ta yapılan operasyon sonucu yakalandı. Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edilen Serhat F., ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, yapılan operasyonda gözaltına alınarak Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terör Şube ekiplerine teslim edilen ve hakkında yakalama müzekkeresi bulunan Ali İhsan Ç. de tutuklanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 17:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?