7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Sivas'ta silahlara veda

Sivas İl Emniyet Kurulu, kent genelinde gaz, kurusıkı ve gerçek silahların özel günlerde sıkılması ve taşınması, çakı ve bıçak gibi kesici aletlerin taşınmasının yasaklandığı bildirildi. Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, düğünler, şenlikler, asker uğurlamaları, çeşitli spor müsabakalarından sonra yapılan kutlamalar, bayramlar gibi özel gün ve zamanlarda yapılan etkinliklerde silahla ateş edilmesi sonucu bazı vatandaşların yaralandıkları, sakatlandıkları ve hayatını kaybettiklerinin görüldüğü bildirildi.

Genel itibariyle Türk halkının örf ve adetlerine dayandığı söylenilen ve kamuoyunun nezdinde kötü bir sosyal olgu haline gelen bu davranışların yurt dışında da ülke hakkında olumsuz bir imaj oluşturduğu belirtilen açıklamada, silah kullanımının Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre suç olduğu ve kullananların çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, olayların önüne geçilmesi için İl Emniyet Komisyonu kararıyla gaz, kurusıkı veya ses tabancası olarak adlandırılan her türlü silahı imalatı, satılması, taşınması ve kullanıcısıyla çakı bıçağı gibi kesici aletlerin aynı şekilde taşınmasının yasaklandığı kaydedildi. Açıklamada, toplumun kanayan bir yarası haline gelmiş bulunan silahla ateş etme, silah ve bıçak taşıma olaylarının önlenebilmesi için olumlu yönde kamuoyunun oluşturulması gerektiği vurgulanarak, "Burada önemli görev medya kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, eğitim-öğretim kurumlarına ve ailelere düşmektedir. Bu olaylarla mağduriyetin çift taraflı olduğu unutulmamalı, bunu önlemeye yönelik kampanyalara, toplumun tüm kesimleri tarafından destek olunmalıdır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 14:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?