6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Teslim olan sanık tutuklandı

Sivas Madımak Oteli yangını ile ilgili olarak aranan sanıklardan polise teslim olan Hüseyin Kaya, Ankara'dan gelen eksik evrakın tamamlanmasından sonra bu sabah çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Madımak Oteli yangınında 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili olarak hakkında Ankara 1 Nolu DGM tarafından 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Hüseyin Kaya (34), dün polis ekiplerine teslim oldu. Sanığın Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Nevruz Köyü'nde ikamet eden ailesiyle irtibata giren Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, şahsın ailesini teslim olması yönünde ikna etti. Daha sonra pişman olduğunu beyan eden Hüseyin Kaya, Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde polise teslim oldu.

Emniyet Müdürlüğü'nde hazırlanan evraklar sonrasında mahkemeye çıkarılan Kaya'nın dosyasında yapılan incelemede, Ankara 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nden gönderilecek bir evrakın eksik olduğu anlaşıldı. Mahkeme tarafından evrakların istenmesinin ardından eksiklikler bugün giderildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tekrar mahkemeye çıkarılan Hüseyin Kaya, tutuklanarak Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 12:41:38
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 12:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?