23
Mayıs
2024
Perşembe
ŞARKIŞLA - SİVAS

Bakan Şener Şarkışla'da

Memleketi Sivas’a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Şarkışla'da bir dizi açılışa katıldı.

Bakan Şener, Şarkışla İlçesi’nde Mustafa Özbudak isimli hayırseverin yaptırdığı sağlık ocağının ve Şarkışla Kaymakamlığı Sosyal Market’in açılışlarını yaptı. Daha sonra inşaatı bu yıl tamlanan ve kış tatilinden sonra eğitime başlayan Doç. Dr. Abdullatif Şener İlköğretim Okulu’na gelen Bakan Şener, bir öğrencinin mezuniyet belgesini verdi.

Öğrencinin mezuniyet belgesini verdikten sonra tören alanına geçmek isteyen Şener, Veli Özel isimli bir vatandaş tarafından durduruldu. Elindeki ’2 dolar evet 5 dolar hayır’ yazılı kağıdı vermek isteyen vatandaşa Bakan Şener, ’’Hızımı kesme diye’’ hitap etti.

Veli Özel isimli bir vatandaş, yurt dışından gelip de Türkiye’de emekli olan işçilerin ilgili kurumlara ödeyeceği primin günlük 5 dolara çıkarılmasına tepki göstererek, primin günlük 2 dolar olması gerektiğini söyledi. Korumaların Özel’i uzaklaştırmasından sonra törenler ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin Kafkas oyunu oynamasıyla devam etti.

Tören sonunda öğrencilere konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Şener, Türkiye’de herkesin kendi işini büyük bir özveriyle yapması gerektiğini söyleyerek, "Ben ilköğretim okuluna Şarkışla İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda başladım. Şu an adıma yaptırılmış olan okulun açılışını ve mezuniyet törenini gerçekleştiriyoruz. Sizlerde Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan bu okula atandınız. Ben okudum bakan oldum. Sizlerde benim gibi aynı okulun öğrencisisiniz. Bu da demek oluyor ki, Şarkışla’da daha çok sayıda bakan yetişecektir ve hepiniz birer bakan adayısınız" dedi.

Şener, "Eğer öğrenci iseniz en iyisini yapın. Fabrikada işçisi iseniz işinizi en iyisini yapın. İşadamı iseniz uluslararası rekabet edecek durulma geliniz. Kaymakamsanız, vali iseniz işinizin en iyisini yapın. Çünkü ülkenin sizlere ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından mezun olan 30 kadar öğrenci, mezuniyetlerini havaya kep atarak kutladı. Son olarak Bakan Şener okul birincisi Osman Sabır’a, eşi Zerrin Şener de 23 Nisan’da Sivaslı öğrencileri TBMM’de temsil eden Burcu Lektemur’a mezuniyet belgesi, diploma ve başarı belgesini verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 14:49:38
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?