20
Mayıs
2024
Pazertesi
YILDIZELİ - SİVAS

Yıldızeli'nde el işi sergisi açıldı

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’nde faaliyet gösteren Sakatlar Derneği üyelerinin, 3 ay içinde yaptığı eserlerin sergilendiği kermes, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in eşi Bennur Şener tarafından açıldı.

Tarihi Buruciye Medresesi sergi salonunda yapılan açılışa Bennur Şener, Yıldızeli Sakatlar Derneği Başkanı Mustafa Karyağdı ve davetliler katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Bennur Şener; dostluk, kardeşlik ve yardımlaşmaya en güzel örnek olan bu serginin hayırlar getirmesini temenni ederek açılışı yaptı.

 Serginin gezilmesi sırasında Yıldızeli Sakatlar Derneği Başkanı Mustafa Karyağdı, Bennur Şener’e kendi yaptığı servis tepsisini hediye ederken Şener, yaklaşık 100 milyon liralık alışveriş yaptı.

Daha sonra bir açıklama yapan Yıldızeli Sakatlar Derneği Başkanı Karyağdı, sergide 11 üyelerinin 3 ay içinde yaptığı eserlerin satışa sunulduğunu belirterek, "Elişi, el sanatları, ahşap ve toprak boyama eserlerimizin sergilendiği kermeste elde edilecek gelirlerin büyük bir kısmı eserleri yapan üyelerimize kalacak. Bizler bu sergiyi açarken Yıldızeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Dünya Bankası, İş Bulma Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi’nden destek aldık. Bundan sonraki hedefimiz, 12 ayda bitecek olan kurslarımız sonunda üyelerimizin katılımıyla el sanatları atölyesi açarak, özürlü üyelerimizi iş sahibi yapmaktır" dedi.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 15:22:41
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?