18
Mayıs
2024
Cumartesi
YILDIZELİ - SİVAS

Yıldızeli'ndeki 'tarla sürme' cinayetinde karar

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde, tarla sürme pazarlığı meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu iş yaptırdığı kişiyi öldüren sanık, 15 yıl ağır hapis cezasına mahkum edildi.
Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Rıza Özkul ve müşteki Hasan Şimşek hazır bulundu. Hakkındaki suçlamaları reddeden sanık Özkul, maktul Erdinç Şimşek ile müşteki Hasan Şimşek'in aralarında tarla sürme olayından sonra alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktığı ve Şimşek kardeşler ile anne ve ablasının kendisini dövdüğünü, kurtulmak için Erdinç Şimşek'i bıçakladığını belirterek, "Öldürmek için bıçak vurmadım. Sadece dayaktan kurtulmak istiyordum" dedi.
Mahkeme heyeti, kasten adam öldürmek suçundan yargılanan Rıza Özkul'u TCK'nın 448. maddesi gereği 15 yıl ağır ceza hapsine mahkum etti.
Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Höyük Köyü'nde, 12 Ekim 2003 tarihinde tarla sürme olayıyla ilgili olarak sanık Rıza Özkul ile Hasan ve Erdinç Şimşek kardeşler arasında tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine sanık Özkul, cebindeki bıçakla Erdinç Şimşek'i bıçaklayarak öldürmüştü.
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 18:38:54
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 12:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?