30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

"Elindeki dosyalar çürük!"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun elindeki dosyaların "çürük" olduğunu ifade ederek, "Kılıçdaroğlu götürse savcı bunları çöpe atar çünkü dosyalar çürük" dedi.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'a yapılan hizmetlere değindi.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kalıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu her gün konuşuyor diyor ki, 'Yolsuzluk var, falan var, filan var, şunlar var, bunlar var.' Eline dosyaları alıyor, ikide bir sallıyor. Mektuplar yazıyor Sayın Başbakanımıza, 'Şunlara cevap ver' ver diye. Savcılar orada duruyor, eğer bir yolsuzluk varsa Sayın Kılıçdaroğlu, mektubu savcıya niye göndermiyorsun? Mektubu savcıya gönder, yolsuzluk yapan varsa savcı soruştursun, bununla ilgili takibatı  neticelendirsin, yargı kararını versin. Ama belli ki adreslerini bilmiyor. Bütün savcıların adreslerini Sayın Kılıçdaroğlu'na gönderebiliriz, o da lütfedip medyanın önüne çıkıp dosya sallamaktansa dosyayı savcının önüne koysun, savcılar incelesin" dedi.

"Kılıçdaroğlu, niye dosyaları sallıyor biliyor musunuz? Çünkü dosyalar çürük" diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Savcının önüne gidince savcı bu çürük dosyaya bakıp çöpe atacak. Çöpe attığında işine yaramayacak ama çamur at izi kalsın felsefesiyle medyada sallarsa belki izi kalabilir. AK Parti bugün iktidar, her seçimde milletimizden daha fazla oy aldı, daha fazla destek aldı. Bunun yolu doğruları söylemekten, bunun yolu samimi olmaktan, bunun yolu gece gündüz çalışmaktan  geçiyor. İftira ata ata, çamur ata ata, iktidara gelmiş bir siyasi parti veya taktik gördünüz mü? Yozgatlılar siz samimi olana mı oy verirsiniz yoksa yalan söyleyene mi oy verirsiniz? Siz çamur atana mı oy verirsiniz, yoksa adam gibi kaynaklı projeleriyle ortaya çıkana mı oy verirsiniz? Kime oy verirsiniz? Siz hep samimi olana oy verdiniz, hep dürüst olana oy verdiniz. Çünkü bu millet temiz siyaseti yapanları seviyor, temiz siyaset yapanlara destek oluyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu ifade etmek  istiyorum: AK Parti'yle yarışmak istiyorsanız, iftira atmaktan, çamur atmaktan vazgeçeceksiniz çünkü çamurun içinde olan kişi, karşısındakine çamur atmaya çalışırken debelendikçe başkasından çok kendisi çamura bulanır. Bunların siyaseti aynen böyle, çamurun içerisinde o yana bu yana çamur atalım derken yüzü gözü kirde pasta kalır, buna da üzülüyorum. İnşallah temiz siyaset önce CHP'yi temizleyecektir, sonra Türkiye'ye daha büyük fayda verecektir."

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 16:55:57
Güncelleme :9 Kasım 2011 Çarşamba 17:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?