7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

"Tarihten İnsan Figürleri" sahnelendi

Yozgat Özel Ergin Koleji Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan "Tarihten İnsan Figürleri" konulu oyun büyük ilgi gördü.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda sahnelenen oyunu Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıca ve vatandaşlar izledi.

İyilik ve kötülüğün anlatıldığı oyun ilgi ile izlenirken, Okul Müdürü Ali Acar, Özel Ergin İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan oyunun daha önce Yozgat'ta da sahnelendiğini söyledi. Acar, "Oyun büyük ilgi gördü ve Sorgun ilçemizde de teklif gelince, öğrencilerimiz oyunu burada da sergilediler" dedi.

Tiyatronun insan kişiliğinin gelişmesinde çok önemli bir rolü olduğunu belirten Acar, "Okulumuzda, öğrencilerimizin sosyal faaliyetlere katılmasına büyük önem veriyoruz. Öğretmenlerimiz Hüseyin Açıkgöz ve Yasemin İbiş tarafından yönetilen oyunda, 110 öğrencimiz görev aldı" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Acar, “Tarihten İnsan Figürleri” oyununda kullanılan kostümlerin, Bozok Tiyatro Festivali, okullar arası tiyatro yarışmasında en iyi kostüm seçildiğini de belirterek, talep gelirse oyunu diğer ilçelerde de sahneleyebileceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 09:20:41
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 09:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?