7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

1.000 kişilik yurt seneye açılıyor

Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, inşaatı devam eden bin kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu ve fen lisesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Bin kişilik öğrenci yurdunun inşaatında yapılan incelemeden sonra bir açıklama yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, yurt inşaatının normal planlanan süre içerisinde tamamlanarak önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyledi.

Vali Çiçek, "Önümüzdeki yıl burada bin öğrenci barınma imkanı bulabilecek. Yurt Türkiye'nin en modern yurtlarından bir tanesi olacak. Yurtta koğuş sistemi şeklinde değil ikişer kişilik, içerisinde banyo ve tuvaleti olan odalar şekilde yapılmaktadır. Yozgat Bozok Üniversitesi kurulduğundan itibaren hem devlet hem hayırsever iş adamlarımızın desteği sürdürmektedir. Üniversitenin altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir. Fakültelerin içme suyu problemi çözülmektedir. Isınıma konusunda doğalgaz hattı çekilmektedir. Üniversitemizin bugüne gelmesini sağlayan Yozgatlı tüm hayırsever vatandaşlarımıza, devletimizin buradaki katkılarını sağlayan bakanlarımıza milletvekillerimize, siyasilerimize ve mahalli yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kampus çevresine özel sektöründe yurtlar ve sosyal tesisler yapması konusunda çağrıda bulunan Vali Çiçek, "Özel yurt yapmak isteyenlere hazineden arazi verilmektedir. Yine öğrenciler için bu bölgeye sosyal tesisler kurabilirler" dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, yurdun çok büyük önemi olduğunu belirterek, "Öğrenciler üniversite seçerken, mutlaka barınma koşullarını göz önünde bulundururlar. Yurtların kalitesine ve modern olup olmayışına göre tercihlerin yaparlar. Bu nedenle üniversitenin gelişimi için yurdun büyük önemi vardır. Önümüzdeki yıl üniversitemizde ikinci öğretiminde faaliyete geçmesiyle birlikte öğrenci kapasitesi daha da yükselecektir. Bu nedenle yurda büyük bir ihtiyaç vardır. İnşallah önümüzdeki yıl tamamlanacak olan yurdumuz bu ihtiyaçlara cevap verecektir" dedi.

Üniversitelerin alt yapısının iyileştirip geliştirilmedi müddetçe, öğrenci sayısının arttırılamayacağını ifade eden Milletvekili Çiçek, "Yozgat Bozok Üniversitesi, bir tarafta Kayseri Erciyes Üniversitesi, bir tarafta Ankara'daki üniversitelerle yarış yapmak durumundadır. Bu nedenle gelişimini hızlı ve kendisini yenileyerek sürdürmek zorundadır. Bozok Üniversitesi ve Yozgat için tıp fakültesi çok önemlidir. Tıp fakültesi konusunda da Prof. Dr. İnci Varinli, fakültenin yapımını üstlenecek Gülaylar ile protokol imzalamak için İstanbul'a gitti. İnşallah en kısa zamanda tıp fakültesinin temelini atacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 11:16:59
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 11:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?