3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

10 kuruşluk ekmek zammına tepki!

Yozgat'taki fırıncıların ekmeğe 10 kuruş zam yapması tepkiye neden oldu.

Ramazan ayı öncesi ekmeği 30 kuruşa satan fırıncılar, bayram sonrası 230 gram ekmeğin fiyatını 40 kuruşa yükseltti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, en çok tüketilen besin kaynağı ekmeğe 10 kuruşluk zam yapılmasına anlam veremediklerini söyledi. Belediye ekmek fırınının kapatılmasıyla birlikte rekabetin ortadan kalktığını vurgulayan vatandaşlar, "Fırıncı esnafı artık istediği gibi ekmeğe zam yapıyor. Belediyenin halka daha ucuz ekmek satması için ekmek fırınını tekrar faaliyete geçirmesi gerekir" dedi.

Fırıncıların ekmeğe zam yapmaları konusunda açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ekmeğe yapılan zammın yüksek olduğunu belirterek, "Belediyeye ait ekmek fırınını geçici olarak kapatmıştık. Halkımıza ucuz ekmek verebilmek için gerekirse tekrar fırınımızı faaliyete geçirebiliriz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 17:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah durmuş IP: 85.98.57.xxx Tarih : 16.10.2007 20:14:49

ben yozgata bağlı şefaatli ilçesinde ki altınbaşak ekmek fabrikasının sahibiyim bu ekmek artışına milleimiz hiç iyi gözle bakmıyor.şimdi mazotun litresi 3 ytl mecbur alacaklar ama bi ekmeğe 10 kuruş zam gelmiş hadi be diolar ve bence bizim milletiimiz insanlıktan geri kalmış