30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

100 kişilik işe rekor başvuru

Yozgat'ta ilk etapta 100 kişinin istihdam edileceği iş için yapılan sınava yaklaşık 2 bin kişi müracaat edince İşkur İl Müdürlüğü önünde izdiham yaşandı.

Sınav için sabahın erken saatlerinde İşkur İl Müdürlüğü önünde toplanan adaylar içeriye girebilmek için büyük çaba sarf etti. İzdihamı önlemek için kapı önüne polisler yerleştirildi. Callpex Firması tarafından Yozgat'a ilk etapta 100 kişi, 2012 yılı sonuna kadar bin kişinin istihdam edileceği ''Çağrı Merkezi'' kuruluyor.

Tüm çalışmaları tamamlayan Callpex firmasına İş Kur aracılığıyla işçi alacağının duyurulması üzerine, işsiz gençler Yozgat İş Kurumu önüne akın etti. Sabahın erken saatlerinde gelen işsiz gençler yazılı sınava girebilmek için büyük çaba sarf etti. Kurum yetkilileri işçi adaylarını sıraya sokmakta zorlanınca sıra dağıtımı yaptı. Dağıtılan sıraları almak için adaylar birbirleriyle yarıştı. Sıra dağıtımından sonra adaylar ellişer ellişer içeriye alınarak yazılı sınava tabi tutuldu.

Çağrı merkezini kuran Callpex Şubelerden Sorumlu Direktörü O.Orkan Koray, ilk etapta 100 kişinin alımına başladıklarını belirterek, "İşkur'a kayıtlı olan arkadaşlarımıza burada algı testi yapıyoruz, başarı sırasına göre birebir mülakata çağıracağız, başarılı olanları eğitime alacağız ve Ocak ayı ortasında işe başlayacağız" dedi.

Sınava girmek isteyen bütün adayları mülakata alacaklarını ifade eden Koray, "Bu alım yüz kişi ile sınırlı değil, her ay artacak ve 2012 sonunda bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Yozgat'ta müracaatın bu kadar fazla olacağını düşünmüyordum. Sabah ezilme tehlikesi geçirdim, bu kadar fazla olacağını hiç tahmin etmemiştim. İşçi alımında çok ince eleyip sık dokuyoruz, en iyi arkadaşları seçmeye çalışıyoruz. Çünkü bu alımlar Yozgat'ın geleceği için çok önemli. Buradaki istihdamın artması, aldığımız arkadaşların başarısı ile doğru orantılıdır. Bizim kalite puanımız ne kadar yüksek olursa buradaki istihdam sayısını çok hızlı bir şekilde yukarılara taşıma imkanına sahip olacağız" diye konuştu.

Sınavda adaylara 54 soru sorulduğuna değinen Koray, "Sorulan sorular algılama testidir ve adaylara 30 dakika süre veriyoruz. Adayları başarı sırasına göre mülakata alıyoruz. Burada diksiyon bizim için çok önemli. Mülakattan sonra da başarılı olan arkadaşlar eğitime alınacak" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2011 Çarşamba 14:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?