5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

11. Sürmeli Festivali başladı

YOZGAT'TA 11. SÜRMELİ FESTİVALİ BAŞLADI

Yozgat bu yıl 11.'si düzenlenen 8,9,10 ve 11 Temmuz tarihleri arasında sürecek olan Sürmeli Festivali başladı.

Sürmeli Anıtı önünde Sorgun Mehter Takımı eşliğindeki yürüyüşle başlayan Sürmeli Festivali, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Yürüyüş ve festivalin açılışına Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Sivas Valisi Ali Kolat, ilçe ve belde belediye başkanları, vatandaşlar ile gönül köprüsü projesi kapsamında Bolu'dan Yozgat'a gelen öğrenci grubu katıldı.

Meydanda Atatürk Anıtına festival çelenginin sunulmasından sonra, Sorgun Mehter Takımı kısa bir konser verdi. Daha sonra festivalin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl Sürmeli Festivalini 11'sini düzenlediklerini belirterek, "Tarih boyunca insanlar, eser ve kültürlerini tanıtmaya gayret göstermişlerdir. Tanıtma ve tanıma gayretlerinin odaklaştığı kurumlar ise festivallerdir. Bizlerde buradan yola çıkarak, ilimizi daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla bu yıl 11. Sürmeli Festivalini düzenliyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Necati Şentürk, dün bu meydandan Yozgat 177'inci şehidini son yolculuğuna uğurladığını belirterek, "Şehidimizin üzüntüsünü yaşıyoruz. Dolayısıyla, festival etkinlikleri içerisinde yer alan müzik ve eğlence bölümlerini iptal ettik. Kültürel ve ekonomi bölümleri devam etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Parkında Bozok Birlik Kardeşlik ve Kültür Sergisi açılarak gezildi.

YOZGAT'TA 11. SÜRMELİ FESTİVALİ BAŞLADI
YOZGAT'TA 11. SÜRMELİ FESTİVALİ BAŞLADI
YOZGAT'TA 11. SÜRMELİ FESTİVALİ BAŞLADI
YOZGAT'TA 11. SÜRMELİ FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 13:13:03
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 13:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?