6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

11 bin 999 öğrenci aşılanacak

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilkokul birinci sınıf ve 8'inci sınıfta eğitim gören 11 bin 999 öğrenciyi, yaşlarına göre tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri ve boğmaca hastalıklarına karşı aşı yapacak.

Yozgat Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, yaptığı açıklamada, aşının, insanların hasta olmaması için daha öncede zayıflatılmış mikropların vücuda verilmesi olduğunu ifade ederek, aşı vücudun bağışlık sistemini güçlendiğini söyledi.

Aşı vücutta hastalıklara reaksiyon göstermesi ve insanların hasta olmamasını sağladığını belirten Karaarslan, "Aşı, hastalıktan sonra tedaviye baktığınızda maliyeti çok düşüktür, bu yüzden ekonomik kazanç ve aynı zamanda insanların iş gücü kaybını önlemektedir. Bu nedenle bakanlığımız her yıl rutin olarak okul aşıları düzenliyor. Bu yılda ilkokul birinci sınıf ve 8 inci sınıflara yönelik rutin aşı kampanyasını başlattık" dedi.

İlkokul birinci sınıflara kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri, boğmaca, tetanoz iki ayrı kola aşı yaptıklarını dile getiren Karaarslan, "Yozgat genelinde toplam 5 bin 701 ilkokul birinci sınıf öğrencisini, 6 bin 298 kişi de ilköğretim 8 sınıf öğrencisini aşılamayı hedefledik" şeklinde konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2013 Salı 12:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?