6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

120 anneye belgeleri verildi

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne Çocuk Eğitim programına katılan 120 anne ve çocuklarına düzenlenen törenle belge verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, anne çocuk eğitimine katılan anne ve çocukları ile yakınları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergin, anne-çocuk eğitimine katılan annelere çeşitli konularda bilgiler verdiklerini belirterek, "Çocuğa nitelikli zaman ayırmanın önemi, oyun ve oyuncakların önemi, beslenmenin önemi, problemlerin çözüm yolları, tuvalet eğitimi gibi birçok konuda annelerimize yol gösteriyoruz. Önce annelerimizi bilgilendirdik, sonra onlara baskı kurmadan babayı nasıl eğitime katabileceklerini anlattık. Çok güzel geri dönüşler aldık. 2008-2009 eğitimi yılında daha önce 120 anne ikinci dönemde de 120 anne olmak üzere 240 anne eğitme alındı" dedi .

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ise, Anne Çocuk Eğitimi Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlene 0-6 yaş grubu çocuğu olan annelerin ücretsiz olarak bu eğitimden faydalandığını belirterek, "Bu eğitim programıyla anneler, çocuklarının bakımı, gelişimi, beslenmesi, hastalıktan korunması, önlenebilir kazalar, ilkyardım, kadın üreme sağlığı ve aile planlaması, anne-baba-çocuk ilişkileri konularında bilgilendirilmişlerdir. Annelerimizin burada aldığı eğitimlerle, edindikleri kazanımlardan en üst seviyede istifade edecek ve geleceğimizin emaneti çocuklarımızın yetişmesi için elinden geleni yapacaklardır" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de, çocuk gelişiminin anne karnında başladığını belirterek, "Çocuk ilk eğitimini annesi ve ailesinden almaktadır. Bu nedenle annenin bilgili olması, çocuğunu, vatanına milletine ve ailesine faydalı bir şekilde yetiştireceğini çok iyi bilmesi gerekir. Bunun için anne-çocuk eğitimleri düzenlenmiştir. Bunun dışında valilik olarak biz çocukların yetiştirilmesinde aile bireylerinin etkinleştirmesi projesi hazırladık. Proje kapsamında köy köy gezilerek anne ve aile bireylerine eğitim verildi. Bugün burada da yine anne-çocuk eğitiminin belgelerini veriyoruz. Bu eğitime katılan tüm annelere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından eğitime katılan annelere belgeleri verilirken, çocuklara da Vali Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek tarafından temin edilen giysiler hediye edildi

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 09:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?