5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

130 metrede 50 derece su bulundu

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde yapılan Jeotermal Enerji araştırmaları çerçevesinde açılan ilk kuyudan, 130 metre derinlikte 50 derece sıcaklığında 100 litre/sn su bulundu. Bulunan su, ilçede birçok konutu ısıtacak.

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, geçtiğimiz yıl içerisinde başlatılan Sarıkaya, Sorgun ve Merkez İlçe’de yapılan jeotermal enerji araştırmalarının sonuç verdiğini belirterek, "Sarıkaya İlçemiz’de 300 metre derinliğinde kuyu açarken 130 metre derinlikte 50 derece sıcaklığında saniyede 100 litre sıcak suya rastlandı ve su artezyen şeklinde kendiliğinden çıkmaktadır" dedi. 130 metre derinlikte rastlanan sıcak suyun ilçede bin konutu ısıtacak rezerve sahip olduğunu ifade eden Vali Sözer, "Bizim hedefimiz, ilçede 2-3 bin konutu ısıtacak daha yüksek derecelerde su bulmak. Bunun için de 300 metre derinliğinde bir kuyu açacağız. Kuyuların açımı tamamlandıktan sonra ilçemizde şehir ısıtma çalışmalarına başlanacak" dedi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de, Sarıkaya İlçesi’nin, kaplıca merkezi olduğunu belirterek, "130 metre derinlikte rastlanan sıcak su ve debisi, bizi oldukça memnun etmiştir. Açılacak diğer kuyulardan da daha yüksek sıcaklıkta su çıkmasını umut ediyoruz. Kuyuların açılması tamamlandıktan sonra ilçemizi jeotermal enerji ile ısıtacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 21:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet fırat IP: 213.243.13.xxx Tarih : 3.03.2005 19:27:58
sarıkaya'lılar için çok büyük bir avantaj bu.bu suyun iyi değerlendirilip kullanılması sarıkayada belirli ölçüde kalkınmayı ve diğer ilçelere göre bir ayrıcalığı olacağını ifade edebilirim ama geçmişte olduğu gibi ilçede çıkan tarihi eserlerin üzeri kapatılmıştı ve ilçenin gelir kaynağının üstünün kapatılması demektir bu bence yozgat valiliği bu konuları araştırarak üzerine gitmelidir...