6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

14. Pazarlama Kongresi başladı

14. ULUSAL PAZARLAMA KONGRESİ YOZGAT'TA BAŞLADI

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen 14. Ulusal Pazarlama Kongresi başladı.

Galata Çamlık Otel’de düzenlenen 14. Ulusal Pazarlama Kongresi’ne Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Rekabet Kurumu Başkan Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği Prof. Dr. Sahavet Gürdal, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 14. Ulusal Pazarlama Kongresi'nin Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde Yozgat'ta düzenlendiğini belirterek, "Ulaşım ve iletişim imkanlarıyla artık küresel bir köy haline gelen günümüz dünyasında işletmelerin hitap edeceği pazarların sınırları olağanüstü genişlemiş durumdadır. Böyle bir ortamda işletmelerin hitap ettikleri pazarların, farklı sosyoekonomik ve demokrafik özelliklere sahip olmasından dolayı uyguladıkları küresel pazarlama stratejileri yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle ‘küresel düşün, yerel hareket et’ anlamına gelen glokal pazarlama, işletmelerin böyle bir ortamda izlemeleri gereken tek yol olarak görülmeye başlamıştır. Bu noktadan yola çıkarak 14. Ulusal Pazarlama Kongremizin temasını 'Küreselden Yerele Glokal Pazarlama' olarak belirlenmiştir" dedi.

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ise, kurum olarak işletmelerden sürekli gelen çeşitli şikayetleri değerlendirdiklerini belirterek, "Gündemimizde hep pazarlama vardır. Hazırlanan pazarlama kitaplarında ‘Rekabet Hukuku’ diye başlık var mı diye baktık, ama göremedim. Bundan sonra inşallah olur diyorum. Hukuken modern toplumlarda, pazarlamanın, işletmeciliğin bir standardı vardır. Bu standarda ilgilileri davet ediyoruz. Fiyatlar çok ciddi problemdir. Piyasalar teorideki gibi tam rekabet piyasası değildir. Bazen gruplar fiyatları da kontrol edebiliyor. Fiyatları çok düşük tutup, piyasaya giriş olmuyor. Çok yüksek tutuyorlar haksız kazanç elde ediyorlar ya da bölgeleri paylaşıyorlar. Bu nedenle pazarlamacıların gündemine rekabet hukuku girmezse bir eksikliktir. Rekabet hukukunu, pazar ve pazarlamanın temel altyapısı gibi tanımlanabilecek bir konu gibi görüyorum" diye konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de, 14. Ulusal Pazarlama Kongresi’nin Yozgat'ta yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Yozgat yerel kaynaklar bakımından oldukça zengindir. Bu kaynakları yerelden globale nasıl yönlendirebiliriz? Onun üzerinde çalışmamız ve sizlerin görüşlerini almamız gerekiyor. İşte düzenlen bu tür toplantılar, seminer ve konferanslar bizim için çok önemlidir. Bu kongrenin ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

14. ULUSAL PAZARLAMA KONGRESİ YOZGAT'TA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 13:51:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 08:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?