6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

159 er yemin etti

YOZGAT'TA KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 331. kısa dönem 159 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Yozgat Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Törende askerlerin yemin etmesinden sonra bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, anne babalara seslenerek, "Yaklaşık 4 hafta önce kutsal vatani görevini yapmak için bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız, Türk bayrağı ve silah üzerine el koyarak yemin etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında vatan hizmetini yerine getirmek için bu kutsal ocağa, heyecanla, coşkuyla gelen evlatlarınız karşınızda dimdik durmaktadır" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Mehmetçiğimiz ettiği yeminin anlamını bildiğini belirterek, "Eli silahta ve bayrakta, kalbi ve sevgisi, vatan, millet, bayrak uğruna gerekirse ölebileceğine, her şeyden üstün olan vatanın bölünmez bütünlüğüne, bayrağımızın yüceliğine yemin ettiler. Yapılan bu yeminde birçok anne baba duygulandı, göz yaşlarını tutamadı. Yapılan yeminlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından eğitimde başarılı olan erlere hediye verdi, jandarma erlerinden oluşan halk oyunları ekibi gösterisinden sonra yemin eden erler anne, baba ve çocuklarıyla kucaklaşarak sevinçlerini paylaştılar.

YOZGAT'TA KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ
YOZGAT'TA KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 18:29:02
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 20:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
funda yılmaz IP: 212.175.115.xxx Tarih : 2.01.2010 22:09:18

allah hepsini korusun