3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

17. çeşmesinin hazırlıklarına başladı

Yozgat'ta yaptırdığı çeşmelerle adı çeşmeci dede olarak anılan 72 yaşındaki İhsan Sezen, 17'inci çeşmesini yaptırmak için çalışmalara başladı.

Uzun süre yurt dışında çalıştıktan sonra emekli olan İhsan Sezen, aldığı emekli maaşını hayır işlerinde harcıyor. 1'ini Avusturya'da olmak üzere diğerleri Yozgat genelinde 15 çeşme ve 1 köprü yapan Çeşmeci Dede İhsan Sezen, su olan yerlere çeşme yaptırdığını söyledi. Çocuklarının büyüdüğünü ve hepsinin bir iş sahibi olduğunu hatırlatan Sezen, "Çocuklarımın maddi olarak bize ihtiyaçları bulunmuyor. Aldığım emekli maaşı da eşim ve bana fazla geliyor. Bende artan bu parayı çeşme yaptırarak hayır işlemeye çalışıyorum" dedi.

Çeşme, cami, köprü ve okul yapmanın yapılabilecek en güzel eserler olduğuna dikkat çeken Sezen, "Özellikle yol kenarlarına gücüm yettiğince çeşme yapmaya gayret ediyorum. Bir çok kişi yolculuk esnasında yaptırdığım çeşmelerden su içip dua ediyor. Bu beni fazlasıyla mutlu ediyor" dedi. Yeni bir çeşme daha yapmak için hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Sezen, "ömrümün sonuna kadar çeşme yaptırmaya devam edeceğim. Allah nasip etti bugüne kadar 16 çeşme ve 1 köprü yaptırdım. Şimdi yeni bir çeşme daha yapmak için gerekli hazırlıklarımı tamamladım. Atalarımızda her zaman çeşme yapımına önem vermiş, güzel eserler bırakmışlar. Ben de daha büyük eserler yapmak isterdim ancak gücüm buna yetiyor" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 14:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Salim tercan IP: 88.254.129.xxx Tarih : 2.10.2007 23:36:14

Allah razı olsun köylüm