5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

18. Milli Eğitim Şurası başladı

YOZGAT 18. MİLLİ EĞİTİM ŞUARSI BAŞLADI

Yozgat 18. Milli Eğitim Şurası, Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi'nde başladı.

Milli Eğitim Şurasına, Vali Yardımcısı Erdoğan Turan Ermiş, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube müdürleri, okul müdürleri, okul alile birliği başkanları, özel eğitim kurum temsilcileri, sendika temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahittin Gamsız, il eğitim başarı seviyesinin yukarılara çekilmesi, eğitimin kalitesinin artırılması konusunda katılımcıların görüş ve önerilerini almak üzere bu toplantının düzenlendiğini söyledi. Gamsız, "Sizlerin eğitim konusundaki görüş ve önerileriniz, hem bakanlık hem de milli eğitim müdürlüğü olarak bizim için çok önemlidir. Bu çalışmalar esnasında, izlediğimiz konulara ilişkin olarak hiç çekinmeden, doğru bildiklerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz" dedi. Bir milletin kalkınması için eğitim şart olduğunu ifade eden Gamsız, "Eğitimsiz bir milletin medeniyetten, sanayiden, ticaretten ve yaşamsal bütün alanlardan nasibini alması mümkün değildir. Bu anlamda ilimizde yapılan eğitim faaliyetlerinin semeresini gördüğümüz şu günlerde daha ileri başarıların elde edilmesi için neler yapabiliriz, noksanlarımız nelerdir sizlerle tartışacağız. Bakanlığımızın uygulamış olduğu politikalara ışık tutacak şura kararları içerisinde öğretmenlerin yeniden istihdamına yönelik görüşler, özel eğitim, spor, idari yapı ve eğitim, öğretim teknikleri ile ilgili tüm konuları detaylarıyla birlikte konuşularak rapor haline getirilecektir. Hazırlanan bu rapor daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına sunulacak" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Yozgat Vali Yardımcısı Erdoğan Turan Ermiş, eğitim bir toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, kültürel değerleri koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreç olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle sürekli yenilenmek, yenilerken kendi kimliğimizi, kültürümüzü ve bizi biz yapan değerleri sahiplenmek zorundayız. Bu bağlamda eğitimi geniş bir tabana yaymak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Çağdaş bir toplum için eğitim çok önemlidir. Eğitim sistemini yeniden gözden geçirmek çocuklarımızı ve gençlerimizi yaşadıkları çağın niteliklerine sahip bireyler olarak yetiştirmek önceliklerimiz arasındadır. İl Milli Eğitim Şurasında, eğitim seviyesinin gelişmesi, daha kaliteli eğitim nasıl verilmeli konularını tartışılacaktır. Milli Eğitim Şurasının verimli geçmesini ve ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından oluşturulan komisyonlar çalışmalara başlarken, şuranın 3 gün devam edeceği belirtildi.

YOZGAT 18. MİLLİ EĞİTİM ŞUARSI BAŞLADI
YOZGAT 18. MİLLİ EĞİTİM ŞUARSI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 15:46:03
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 16:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?