7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

19 Mayıs'a görkemli kutlama

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Yozgat'ta da törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Burada kutlamalara katılan Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Yusuf Başer, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Ardından, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı okundu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda anne, baba ve gençlere sigara içmemeleri konusunda öğütlerde bulunan Gamsız, "Öncelikle çocuğunun sigaraya başlamasını istemeyen anne-babanın başta kendisinin sigarayı kullanmaması gerekir. Elindeki sigarayla oğluna nasihat eden babanın etkisinin ne derece olacağına siz karar verin. Sevgili gençler, sigaraya büyük oranda birbirinizden etkilenerek başlamaktasınız. Lütfen arkadaşlarınız arasında bu kötü alışkanlığı yaygınlaştırmayın. Sigaranın zararını sizler de çok iyi biliyorsunuz. Bir sigara paketindeki nikotinin insana doğrudan verildiğinde ölümüne yol açtığı uzmanlar tarafından belirtildiği halde neden en sevdiğiniz arkadaşlarınızla bu kötü alışkanlığı paylaşıyorsunuz ? Dünya Sağlık Teşkilatı sigara içmeyi salgın bir hastalık (epidemi) olarak nitelemektedir. Toplumu ve geleceğimizin emaneti gençleri bu salgın hastalıktan korumak için herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tören geçidini gerçekleştirdi. Daha sonra kız ve erkek öğrenciler ile Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ayrı gösteriler yaptı.Tören, folklor ekiplerinin halk oyunları gösterileriyle son buldu. Beğeniyle izlenen gösterilerden sonra Vali Amir Çiçek, törenlerde görev alan öğretmenleri kutladı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 17:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?