5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

2 bin yıllık şifa kaynağı

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde bulunan kaplıcalar 2 bin yıldır şifa dağıtıyor.

Romalılar devrinden itibaren hamam ve kaplıca olarak kullanılan sıcak suların romatizmal ağrılar, eklem kireçlenmesi, bel fıtığı ağrıları, cilt hastalıkları ve kadın hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olduğunu belirten Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ilçeyi termal turizm merkezi yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

İlçede kaplıca ve hamam olarak kullanılan tesislerin bulunduğunu ifade eden Erbir, "Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan sondaj çalışmalarından 130 metre derinlikte 100 lt/sn debisi olan 50 derece sıcaklığında su bulduk. İkinci bir kuyu açma çalışmasına başlandı. 350 metre derinliğinde açılacak yeni kuyudan daha yüksek debili ve daha sıcak bir su bekliyoruz. Bu kuyu açılması tamamlandıktan sonra ilçemizde termal ve jeotermal enerji projelerini hayata geçirmek için çalışma başlatacağız" dedi. İlçede termal turizm için 750 bin metrekare bir alan tahsis edileceğini kaydeden Erbir, "İlçemize termal amaçlı yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımıza belediye olarak her türlü kolaylığı sağlayacağız. Gerekirse alt yapı çalışmalarını biz tamamlayacağız. Bizim hedefimiz Sarıkaya’yı Kızılcahamam veya Kuzuluk gibi bir termal merkezi haline getirmek, bunun için de ne gerekiyorsa onu yapacağız" şeklinde konuştu.

Jeotermal enerji ve termal turizm konusundaki projelere valiliğin de büyük destek verdiğini ifade eden Erbir, "Desteklerinden dolayı Valimiz Gökhan Sözer ve Kaymakamımız Levent Kılıç’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 15:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?