5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

2 çocuk yaralı kurtarıldı

Yozgat'ta terk edilmiş tarihi konakta oynarken enkaz altında kalan 2 çocuk, sivil savunma ve itfaiye ekiplerinin uzun süre çalışmalarının ardından yaralı olarak kurtarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 17.45 sıralarında Aşağı Çatak Mahallesi Sungurlu Caddesi Acıpınar karşısında bulunan terk edilmiş harabe halindeki tarihi binada oynayan İlyas Köse (15) ve Ahmet Sarı (16), binanın çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Olay yerine gelen sivil savunma ve itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonunda çocukları yaralı olarak kurtardı. Enkaz altında kalan Ahmet Sarı kurtarma çalışmaları sırasında bacağı ve belinin ağrıdığını belirterek, kurtarma ekiplerine yavaş hareket etmelerini istedi. Annesini yanında görmek isteyen Ahmet, susadığını su içmek istediğini söyledi. Olay yerine gelen annesi ise ağlayarak çocuğunun kurtarılmasını istedi. Uzun uğraşlar sonucunda Ahmet Sarı enkaz altından çıkarıldı. Daha sonra enkazın altından İlyas'ın sesini duyan kurtarma ekipleri, kısa bir çalışmadan sonra İlyas'ı da yaralı olarak kurtardı. Yozgat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ahmet Sarı ve İlyas Köse'nin durumlarının iyi olduğunu öğrenildi. 

Kurtarma çalışması sırasında olay yerine gelerek bilgi alan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, bu binaların harabe olmasına rağmen tescilli tarihi bina olarak görülmesinden dolayı dokunulamadığını söyledi. Bu tür binalara giriş ve çıkışların yasak olduğunu ve tabelayla bunun belirtildiğini ifade eden Sözer, "Anne ve babaların çocukların bu tür yerlere girmesini engellemesini istiyoruz. Tarihi bina olduğu için bunun kaldırılması mümkün değil" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 23:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?