6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

2009'da 9 bin keklik üretilecek

Yozgat İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, Keklik Üretme İstasyonu'nda bu yıl 9 bin keklik üretiminin planlandığını söyledi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ayyıldız, Yozgat'ın Çalatlı köyünde kurulu bulunan Keklik Üretme İstasyonu'nun 2009 yılı üretim programının belli olduğunu kaydetti.

Ayyıldız, "Keklik istasyonumuzda bu yıl yaklaşık olarak 9 bin yavru üretilmesi programlanmıştır. Şuanda istasyonda çıkımlar başladı, yavrular kontrol altında, istasyon kontrol altında ve gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Kontrollerin daha güvenli ve bilinçli yapılması için konunun uzmanı bir veteriner hekim görevlendirerek çalışmalara başlandı" dedi.

Bu yıl keklik üretiminde başarının yüksek seviyede olacağına inandıklarını belirten Ayyıldız, "Burada elde edilen keklikler sadece Yozgat değil, tüm Türkiye'ye dağıtımı planlanmaktadır. Üretimdeki temel gayelerden biri de doğada doğal olarak yetişen bu hayvanların popülasyonlarının azalmasından dolayı bu tesis kuruldu. Her yıl belli bir miktar bu hayvanları doğal yetişme alanlarına bırakacağız. Keklik bırakılan sahaları da en az 3 yıl olmak üzere koruma altına alacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 15:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?