6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

21 bin 500 fidan toprakla buluştu

YOZGAT BELEDİYESİ'NDEN FİDAN DİKİMİ

Yozgat Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi çevresinde ağaçlandırma çalışması başlattı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 'Yeşil Yozgat Projesi' kapsamında 21 bin 500 boylu fidan aldıklarını ve başta katı atık düzenleme tesisi olmak üzer şehrin çeşitli yerlerine dikeceklerini belirterek, "Belediye personelimizce yaklaşık 21 bin 500 adet fidanı bugün toprakla buluşturuyoruz. Bugün katı atık tesislerimizde, yarın huzurevinde, daha sonrası gün ise Nohutlu Tepesi'nde fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Kampanyamızı bugün başlattık, belediye personelimiz hepsi en az bir fidan olmak üzere fidan aldı ve fidanların dikimini gerçekleştiriyoruz. Tüm personelimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Dikimi yapılan fidanların Yozgat'ta yetişen meyve ağaç türlerinden olduğunu ifade eden Başkan Başer, "Dikimi gerçekleşen 21 bin 500 fidan önümüzdeki yıllarda hem yeşillik açısından hem insanlarımızın meyvelerini kullanması açısından çok değerli olacağına inanıyorum. Katı atık düzenleme tesisine her 3 metre aralıklarla dikilmektedir. Bu fidanlar katı atığın görüntüsünü daha güzel hale getirecektir. Ayrıca katı atığın çevresin sarmaşıklar dikildi, bu sarmaşıklar tellere sarılarak çok güzel görüntü oluşturacağı gibi tesisten rüzgarın etkisiyle dışarı çıkan poşetleri tesisin dışına çıkmasını engellemiş olacak" dedi.

Ağaç dikimine katılan AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer de, belediyeciliğin AK Parti ile birlikte geliştiğini belirterek, "AK Partili belediyelerimiz tüm Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta da AK Parti'nin adına ve misyonuna yaraşır şekilde yeşille Yozgat insanını buluşturmak için gösterdikleri katkılarından dolayı Belediye Başkanımızı ve personeline teşekkür ediyoruz. Biz AK Parti olarak belediyemizle birlikte el ele vererek Yozgat'ın kalkınması ve güzelleşmesi adına üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından belediye personeli katı atık tesisi çevresine boylu fidanlardan dikti.

YOZGAT BELEDİYESİ'NDEN FİDAN DİKİMİ
YOZGAT BELEDİYESİ'NDEN FİDAN DİKİMİ
YOZGAT BELEDİYESİ'NDEN FİDAN DİKİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 17:32:01
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 18:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?