7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

225 köy yolu ulaşıma kapandı

Yozgat'ta kar nedeniyle 225 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Dün geceden itibaren aralıksız devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı şehir merkezinde 26 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 40 santimetreyi geçti. Ulaşımı da etkileyen kar yağışı, Yozgat merkez, Akdağmadeni, Çayıralan ilçe köylerinin tamamı olmak üzere il genelinde 225 köy yolunu ulaşıma kapadı.

Köy Hizmetleri ekipleri yol açma çalışmalarına başlamak için kar yağışının durmasını beklerken, Karayolları Şube Müdürlüğü ise karayollarını açık tutabilmek için sürekli olarak kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Yozgat Belediyesi ise şehir merkezinde kar temizleme çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, gece başlayan kar yağışının aralıksız devam ettiğini belirterek, "Yapılan kar ölçümlerinde kar kalınlığı şehir merkezinde 26 santimetre olarak belirlenmiştir. Ancak kar yağışı halen devam etmektedir. Karayolları ve Köy Hizmetleri ekipleri teyakkuz halindeler. Kar yağışı durduğunda yol açma çalışmaları yapılacaktır. Acil durumlarda ise ekiplerimiz yolları açmaktadır" dedi.

Sürücülere uyarılarda bulunan Vali Çiçek, "Sürücülerimiz mecbur kalmadıkça yola çıkmasın. Çıkanlar ise mutlaka yanlarında zincir, çekme halatı bulundursun" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 12:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?