6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

23 Haziran: Dünya Yozgatlılar Günü

23 HAZİRAN DÜNYA YOZGATLILAR GÜNÜ OLARAK KUTLANACAK

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, 23 Haziran'ın 'Dünya Yozgatlılar Günü' olarak kutlanması için bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, İstanbul'da bulunan Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 23 Haziran'ı Dünya Yozgatlılar Günü olması için bir çalışma başlattıklarını ve kendilerinin de buna destek verdiklerini belirtti. Coşkun, "Bu konu üzerinde çalışmalarımız sürüyor. 23 Haziran'da cumhurbaşkanımızı da Yozgat'a davet edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında işadamları ve devlet adamlarıyla bir araya gelinip, Yozgat'a neler yapılır konusunda bir toplantı düzenlemesi yönünde çalışıyoruz. Bu çalışmayı başlatan İstanbul Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür ediyorum" dedi.

23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü'nde Yozgat'ta kurum müdürleri ve tüm sivil toplum örgütlerinin Yozgat için proje hazırlamasını ve bu toplantıda sunmalarını beklediklerini ifade eden Coşkun, "Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü makamında ziyaret ettik. Kendisi Yozgat için ne yapabileceğini ve neler istediklerini söyledi. Ancak bu sadece ziyaret amaçlı olduğu için hazırlıksız gidildi ve bir talepte bulunulmadı. 23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü'nde herkesin Yozgat için bir proje hazırlamasını ve toplantıya hazırlıklı gelinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Yozgat'ın gelişmesi için Sorgun ve Yerköy ilçeleriyle birleşmesi gerektiğini de ifade eden Coşkun, "Bu nedenle yapılacak yatırımları her iki ilçeye doğru yapmalıyız. Yozgat'a yapılacak bir hastane Yozgat ile Sorgun arasına yapılmalı ki hem Sorgun yararlansın hem de Yozgat yararlansın. Sorgun ve Yozgat arasına yapılacak büyük bir yatırım Yozgat ile Sorgun'un kısa sürede birleşmesini sağlayacaktır. Yozgat'ı büyütmeden devletten bir şey isteyemezsiniz. Yozgat'a bir havaalanı istiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı uçağa kaç kişi bineceğini hesaplıyor. Bu nedenle büyük yatırımların gelebilmesi için önce Yozgat'ı büyütmeliyiz. Bunun da tek yolu Yozgat'ın Sorgun ve Yerköy ilçeleriyle birleştirilmesinden geçmektedir" dedi.

23 Kasım'da Almanya'dan Yozgat'a yatırımcı getireceklerine de değinen Coşkun, "Almanya'dan gelen bu yatırımcılar Boğazlıyan ilçesi başta olmak üzere jeotermal enerji ve seracılıkla ilgili incelemelerde bulunacaklar. Amacımız ilimizde bir istihdam sahası açmak ve ilimizin gündeme gelmesini sağlamaktır. Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin iptal olmasıyla ilgili de Tarım ve Köyişleri Bakanımız ile görüşüyoruz. Proje üzerinde tekrar çalışma yapmaktayız. Yozgat, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünden ideal illerden biridir. Bu nedenle hem hayvancılık hem de tarıma ihtisas organize sanayinin kurulması yönünde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 13:33:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 13:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?