7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

3 ay sonra yavrusuna kavuştu

Almanya'da tedavi gören 3 aylık bebeğine 'Göç Yasası' sebebiyle hasret kalan Yozgatlı anne İlknur Bezirhan, yavrusuna kavuştu.

'Göç Yasası'nda yer alan dil bilme zorunluluğunu yerine getiremediği için Almanya'ya gidemeyen anne Bezirhan'a, vize verildi. Önceki gün Almanya'ya giden Bezirhan'ı Stuttgart Havaalanı'nda eşi ve 3 aylık bebeği Hünkar karşıladı. Anne Bezirhan, 3 aydır görmediği bebeğini yüreğine basarak hasret giderdi.

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yaşayan İlknur Bezirhan, geçen yıl Alman vatandaşı olan akrabası Salih Bezirhan ile evlendi. Bu ülkeye gitmek için vize başvurusunda bulunan İlknur Bezirhan, 2007 yılının Ağustos ayında Göç Yasası'na eklenen 'Almanca bilme zorunluluğu' sebebiyle eşiyle bu ülkeye gidemedi. Yoğun stres yaşayan İlknur Bezirhan, 6 aylık olarak dünyaya getirdiği bebeklerinden birini doğum sonrası kaybetti. Eşi, diğer bebekleri Hünkar'ı daha iyi tedavi görmesi amacıyla Almanya'ya götürdü. Bebeğini bir kez bile kucağına alamayan genç anne, psikolojik tedavi görmeye başladı. Eşine destek için sık sık Türkiye'ye gelen Salih Bezirhan da işten çıkarıldı.

Bezirhan ailesinin yaşadığı dramın 13 Ekim'de 'Göç Yasası, Hünkâr bebeği annesinden ayırdı' başlığıyla yer almasının ardından Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Alman Yeşiller Partisi kongre üyeleri harekete geçti. AGİT ve Yeşiller'in devreye girmesi üzerine Alman makamları İlknur Bezirhan'ın vizesini onayladı. Bu ülkeye giden anne Bezirhan'ı Stuttgart Havaalanı'nda eşi Salih Bezirhan, avukatı Memet Kılıç, kayınpederi Haydar ve kayınvalidesi Cevriye Bezirhan çiçeklerle karşıladı. Anne Bezirhan bebeğine koşarak onu bağrına bastı. Bezirhan, sevincini şu sözlerle dile getirdi: "Çok sevinçliyim. Sevincimi ifadelerle anlatacak durumda değilim. Ama çok mutluyum, bebeğime kavuştum. Eşime kavuştum, bir rüyada gibiyim. Bir annenin bebeğine kavuşmasının ne demek olduğunu bebeğimden ayrı kaldığım zamanda çok iyi anladım. Allah hiçbir anneyi bebeğinden ayırmasın."

Baba Salih Bezirhan da çok mutlu olduklarını anlatırken, "Hem eşime kavuştuğum için hem de yaptığım mücadelenin boşa gitmediğini gördüğüm için mutluyum. Zaman'ın yayınları için teşekkür ederim. Bundan sonra ilk iş olarak eşimi Almanca kursuna kaydettirip Almanca öğrenmesini sağlayacağım." ifadesini kullandı.


İlknur Bezirhan'ın Konya'da yaşayan babası Elvan Gezici de, kızının vize sorunu çözüldüğü için ailece büyük sevinç yaşadıklarını söyledi. Geçen yıldan beri birçok sıkıntı ve stresle mücadele ettiklerini kaydeden baba Elvan Gezici, duygularını şöyle dile getirdi: "Hem biz hem de damadımızın ailesi büyük sıkıntı yaşadı. Kızım bunalıma girdi. Erken doğumla dünyaya gelen bebeğinden ayrı kaldı. Damadımız işinden oldu. Ailece büyük sıkıntılarla dolu bir yıl geçirdik. Ama hepsi geride kaldı. Kızım çocuğuna ve eşine kavuştu. Çok mutluyuz ve sevinçliyiz. Hem Alman hem de Türk yetkililere teşekkür ediyorum.."

Göç Yasası'na takılmıştı

Almanya'nın göç yasası çerçevesinde uyguladığı 'dil bilme zorunluluğu'nu yerine getiremediği için bu ülkeye gidemeyen İlknur Bezirhan, 3 aylık bebeğini 3 ay sonra ilk kez kucağına aldı. 6 aylık dünyaya gelen Hünkar bebek tedavi olması için babası tarafından Almanya'ya götürülmüş, vize alamayan annesi ise arkasından gidememişti.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?