7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

30 yıllık su sorunu çözüldü

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Belediyesi açtığı 180 metre derinliğindeki kuyudan 35 lt/sn debisinde içme suyu buldu.

Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ilçelerinde içme suyuna yönelik herhangi bir sıkıntılarının bulunmadığını ancak, tedbir amaçlı olarak açtıkları kuyudan 35 lt/sn debisinde su bulduklarını söyledi.

Küresel ısınmadan dolayı birçok yerde su sıkıntısı yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Erbir, "Daha önceki yıllarda ilçemizde de su sıkıntısı yaşanmaktaydı. Biz göreve geldiğimizde iki kuyu açtık ve 60 lt/sn su bularak şebekemize bağlayarak su sıkıntısını çözdük. Yaşanan küresel ısınmadan dolayı gelecekte su sıkıntısı yaşamamak için İller Bankası'nda iki kuyu açılması talebinde bulunduk. Kuyunun birini açtık ve 180 metre derinlikte 35 lt/sn debisinde su bulduk. İkinci kuyuyu da önümüzdeki günlerde açacağız" dedi.

Yeni bulunan su ile birlikte ilçede 140 lt/sn içme suyuna sahip olduklarını ifade eden Başkan Erbir, "İller Bankası hesabına göre bu su 140 bin nüfusa yetmektedir. Ancak ilçemizde vatandaşlarımız şebeke suyu ile bahçe suladığı için su tüketimi ikiye üçe katlamaktadır. Şebeke suyu ile bahçe sulanmasına rağmen Sarıkaya'da su sıkıntısı bulunmamaktadır. Gelecek en az 30 yıl su sıkıntısının yaşanmayacağını da ümit ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 18:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?