5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

4.Madımak Festivali yapıldı

TUZLACIK KÖYÜ 4.MADIMAK FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Yozgat'ın Sorgun İlçesine bağlı Tuzlacık Köyünde 4. Madımak Festivali düzenlendi.

Merkezi Ankara da bulunan Tuzlacık Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 4. Madımak Festivaline, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, Köy Muhtarı Yakup Yıldırım, Tuzlacık Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şadi Gökçebay çok sayıda vatandaş katıldı.

Folklor gösterileri ve tarihteki Türk Devletlerinin Bayraklarının yer aldığı tören geçişiyle başlayan festivalde bir konuşma yapan Tuzlacık Köy Muhtarı Yakup Yıldırım, festival düzenlemedeki amaçlarının köy dışında bulunan köylüleri bir araya getirmek, akrabalık, dostluk bağlarını güçlendirmek olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, festivallerin, bir yörenin tanıtımı ve halkın kaynaşmasına vesile olduğunu belirterek, "Bu festivalin düzenlenmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici'de yaptığı konuşmada, festival münasebetiyle il dışında bulunan Tuzlacık Köylülerinin bir araya geldiğini ifade ederek, "bir araya gelen hemşerilerimin dostluk kardeşlik duygularını geliştirerek özellikle Yozgat dışında büyüyen çocuklarımızın doğduğumuz toprakların havasını solumaları gelenekleri, görenekleri hakkında fikir sahibi olmaları bakımından son derece önemlidir. Bu etkinliği düzenleyen değerli dernek yöneticilerinin hepsine teşekkür ediyor başarılar diliyorum" dedi. Bu meydanlar siyaset meydanı değildir, dostluk, kardeşlik meydanıdır diyen Ekici "Bu gün buraya gelenler Sıla-i Rahim yapıyorlar bir sünneti yerine getirmiş oluyorlar" diye konuştu.

Daha sonra festival çeşitli eğlencelerle devam etti.

TUZLACIK KÖYÜ 4.MADIMAK FESTİVALİ DÜZENLENDİ
TUZLACIK KÖYÜ 4.MADIMAK FESTİVALİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2010 Salı 11:26:05
Güncelleme :25 Mayıs 2010 Salı 13:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?