6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

4 öğrenci ve 1 öğretmende domuz gribi

YOZGAT'TA 4 ÖĞRENCİ VE 1 ÖĞRETMENDE DOMUZ GRİBİ GÖRÜLDÜ

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat il genelinde 4 öğrenci ve 1 öğretmende domuz gribine rastlandığını belirterek, öğrencilerin tedavilerinin tamamlandığını, durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Valilik toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Yozgat Valisi Amir Çiçek, domuz gribi salgınının her geçen gün yayıldığını belirterek, "Yozgat olarak bu salgını en az hasarla atlatmak için gerekli tüm tedbirler alınmaktadır. Bugüne kadar Yozgat il genelinde 4 öğrencimiz ve 1 öğretmenimizde domuz gribi virüsü görüldü. Sağlık ekiplerimiz, domuz gribi virüsü görülen öğrencilerimizin tedavi edilmesi için gerekli tedbirleri aldı. Öğrencilerimizin gerekli tedavinin ardından evlerinde istirahat etmeleri sağlandı. Durumları iyidir" dedi.

Bugün Milli Eğitim Müdürü ve kaymakamlarla yapılan görüşmeler sonucunda okulları tatil edecek bir durumun bulunmadığını belirlediklerini ifade eden Vali Çiçek, "Çok az bir salgın olarak atlatacağımızı inanıyorum. Vatandaşlarımız, kendisinde normal grip de olsa kendi ortamında başkasına bulaştırmamaya çalışmalıdır. Eğer vatandaşımız bunu yaparsa hem kendisi daha kolay iyileşmiş olur hem de başkasına bulaştırmamış olur" diye konuştu.

Vali Çiçek, domuz gribi aşılarının Yozgat'a geldiğini ve ilk etapta sağlık çalışanları ve hacı adaylarına vurulmaya başlandığını sözlerine ekledi.

YOZGAT'TA 4 ÖĞRENCİ VE 1 ÖĞRETMENDE DOMUZ GRİBİ GÖRÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 18:10:00
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 21:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?