7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

5 milyon fidan toprakla buluşacak

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, 2008 yılı güz dönemi ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını belirterek, yıl sonuna kadar 5 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiğini belirten Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürü Ayyıldız, başta kendi müdürlükleri olmak üzere tüm kurumlara gerekli bilgileri verdiklerini söyledi.

Ayyıldız, “Bizler bu konu ile ilgili 2008 yılının başından beri ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bu yıl 9 bin 600 hektar alanda ağaçlandırma yapmayı hedefliyoruz. Bunun 3 bin 300 hektarı müdürlüğümüze düşmektedir. Biz 3 bin hektara ulaştık. Yıl sonu itibariyle 5 milyonunun üzerinde bir fidanı toprakla buluşturacağız. Bunun yanında diğer kurum ve kuruluşların yaptığı ağaçlandırma çalışmalarıyla bu rakam daha da yukarılara çıkacaktır. Biz ağaçlandırma çalışmalarında kendimizi yeterli görmüyoruz, bu nedenle çalışmalarımızı sürekli artırmaya gayret ediyoruz. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak ilimizin en ücra köşelerine kadar fidan dikmeye devam edeceğiz" dedi.

Dikilen fidanların tamamına yakının Yozgat'ta üretildiğini ifade eden Ayyıldız, "Akdağmadeni Fidan Üretim Merkezi'nde 2007 yılında ürettiğimiz 5 milyon 350 bin fidanı 2008 yılında toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl yetiştirmekte olduğumuz 8 milyon 238 bin fidanı ise 2009 yılında dikimini yapacağız" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 11:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?